DELA
Foto: <07_Bildrubrik>TAR ÖVER Fram till 2009 var Nordic Jetlines huvudverksamhet katamarantrafik från Helsingfors till Tallin. På senare tid har man riktat in sig på skärgårdslinjer och insjötrafik.

Nordic Jetline hoppas köra igång innan sommaren

I veckan skriver Nordic Jetline Finland troligtvis på avtalet för att överta norra linjen.

Efter en ”frustrerande” tid med besvär och väntan på domslut ser nu vd Oskar Berndtsson fram emot att få inleda färjdriften.

Det var i slutet av förra veckan som besväret mot upphandlingen av norra linjen – Hummelvik-Torsholma och Åva-Osnäs – förkastades i marknadssdomstolen och det blev klart att Nordic Jet line tar över driften. Man skulle egentligen ha övertagit linjen redan i februari.

Har det varit en besvärlig fördröjning?

– Inte egentligen. Det är klart det är frustrerande, när vi har organisation som väntar och folk som söker jobb och frågar. Men vi var inte en part i målet och det var bara att lyfta upp händerna. Men vi är glada för att det blev klart och vi har hela tiden trott på det.

Nordic Jetline har erbjudit sig att sköta trafiken på fem år för 14,5 miljoner euro, drygt en miljon lägre per år än det är i landskapets regi.

Efter mötet med landskapsregeringen ligger fokus på att få igång trafiken med ny entreprenad.

– Sommaren kommer emot och det är knepigt att köra igång på vintern. Teoretiskt finns det en möjlighet att köra igång en båt före sommaren och en annan efter sommaren.

Läs mer i papperstidningen!