DELA
Foto: Kremlins presskontor

Niinistö erbjöd Putin att prata med Zelenskyj

Som Nyan berättat tidigare hade Finlands president Sauli Niinistö och Rysslands president Vladimir Putin idag, fredag, ett telefonsamtal. Nu berättar presidentens kansli mer om vad som sades.

Samtalet kom att handla helt om kriget i Ukraina. Enligt presidentens kansli betonade president Niinistö den allt värre katastrofen i Ukraina ”och det djupa mänskliga lidandet som har en stark inverkan även på opinionen i väst”.

President Niinistö framhävde behovet av att utlysa ett omedelbart eldupphör och garantera en säker evakuering av civilpersoner längs de humanitära korridorerna.  Niinistö tog också upp säkerheten vid kärnkraftverken i Ukraina.

Tidigare idag talade Sauli Niinistö med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Niinistö berättade för Putin om detta samtal och lyfte åter att president Zelenskyj är redo att diskutera direkt med president Putin.

Vad Putin svarade framgår inte av informationen.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp