DELA

Nervöst och förväntansfullt bland valvakans deltagare

Valvakan i Alandica pågår för fullt och stämningen är förväntansfull inför att förtidsrösterna ska komma.

Nya Åland tar sig en runda mellan de olika partiborden för att kolla läget.

Centerns Camilla Andersson (bilden) är nervös:
– Det är nervöst men roligt. Jag tror det är fjärde gången jag ställer upp, och för varje gång har jag lärt mig att kampanja lite mer för mig själv. Jag är ju en teamplayer, men den här gången har jag jobbat kanske sjuttio procent för mig själv, istället för tio procent tidigare år. För mig är det väldigt viktigt att bli invald. Efter tjugo år i politiken kan jag göra skillnad.

Wille Valve (M) säger:
– Det är spännande, klart jag är nervös. En kväll som den här kan man inte vara oberörd, det är kulmen på fyra års arbete. Det är både en dom och ett utvecklingssamtal på samma kväll. Då vi besökt kommunerna under valrörelsen har en del gett oss tummen upp, och andra inte. Det jag tar med mig från responsen är att landskapsregeringen måste göra en masterplan för alla de reformer som ska göras de kommande åren.

Henrik Löthman (S) säger:
-Just nu är det ganska nervöst. Jag har ett arbete som jag älskar i Strandnäs skola, så jag har något att gå tillbaka till om jag inte kommer in i lagtinget. Jag hoppas jag får förtroende av medborgarna så att jag kan göra skillnad på en annan nivå.

Julia Birney (Lib)
– Just nu är det förstås spännande. Jag ställer upp för andra gången, för fyra år sedan, och kom in i Mariehamns stadsfullmäktige. Nu har jag fyra års erfarenhet, och som partisekreterare har jag förstås också en annan erfarenhet. Valkampanjen har jag upplevt som mycket spännande, vi har haft en jättepositiv laganda med starka kandidater som jobbat själva och tagit egna initiativ.