DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Nedkissade, nerspydda och avslocknade tonåringar”

Polisen vill uppmärksamma föräldrar på ungdomsfylleriet efter att under natten hanterat nedkissade, nerspydda och avslocknade tonåringar från 14 upp till 17 år.
– Vi tar emot all hjälp och närvaro vi kan få av er vuxna föräldrar.
Rockoff-tider är fest-tider. Även om man inte har åldern inne. Det kan polisen konstatera efter att under måndagskvällen ryckt ut och tagit hand om ett flertal berusade minderåriga. Nu vill man uppmärksamma det utbredda problemet.

– Alla föräldrar som litar på sina ungdomar och låter dem åka in till stan själva nu mitt i högsommaren, hör upp! Se till att hålla kontakten med era barn så att ni vet vad de gör, var de är, vem de är med och se sen till att de har en trygg plats att ta sig hem till vid ett visst klockslag, skriver de i ett pressmeddelande.

Polisen föreslår att föräldrar söker sig till ungdomstillhålet Lilla Holmen kvällstid för att hämta eller kolla upp sina barn.

– Polisen har under natten hanterat nedkissade, nerspydda och helt avslocknade tonåringar från 14 upp till 17 år. Vi från polisen har långt ifrån hunnit reagera på alla som varit mer än märkbart berusade denna afton och tar emot all hjälp och närvaro vi kan få av er vuxna föräldrar. Det skulle ha en lugnande effekt på stan och hjälpa oss i vårt arbete.

Polisen avvisade på måndagsnatten samtliga personer från Lilla holmen i Mariehamn efter att flertalet ungdomar förts från platsen i sådant skick att de inte kunde ta vara på sig själva. Vid ett av ärendena från natten krävdes ambulanstransport på grund av kraftig berusning. Föräldrar kontaktades och hämtade sina respektive barn, berörda socialkontor kommer meddelas om händelserna. I vissa fall delgavs böter för innehav av alkoholhaltiga drycker samt att alkohol förstörts av polis.