DELA

Nederbörden blev rekordliten

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.

Månaden avslutas med mera normala novembertemperaturer. Vindarna den senaste veckan har mest varit svaga och kallast var det natten till onsdagen med -8 grader och lokalt även kallare än så. Slemmern passade på att dra ett tunt istäcke över sig.

Varmast var det på lördagen med +4 grader. Blåsigast vid Nyhamn var det på måndagen med N 13 m/sek. i medelvind. På tisdagen kom snön med cirka 2 cm:s snötäcke och för hela den senaste veckan blev nederbörden ynklig som vanligt med 2,5 mm i smält form. Grundvattennivån är kvar på rekordlåga 110 cm.

Det är några dagar kvar av november men man kan nog redan göra en sammanfattning.

Nederbörden blev rekordliten med 15,6 mm som slog rekordet från 1971 som var 18,1 mm (räknat från mätningarna sedan 1961).

Snöfallet har gjort att naturen blev ljusare även om det bara var tillfälligt. Landskapets vägavdelning fick möjlighet att testa nya plogarna som här på Torsten ”Totte” Wikstrands bild tagen nära Lemströms kanal.

Från och med nästa vecka och fram till jul kommer Vädersidans väderrapporter att dyka upp i lördagens e-Nyan. Men Vädersidans väderrapporter finns som vanligt varje förmiddag på Facebook. Där finns alltid uppdaterad statistik för månaden och som medlem kan du kommentera.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

Tom Wiklund, administratör på Vädersidan