DELA

Musik och poesi på Kobba Klintar

Fyra konserter och en poesikväll blir det på Kobba Klintar i sommar.

– Akustiken i båken är otrolig, säger Therese Karlsson.
För tredje året ordnas sommarkonserter på Kobba Klintar. I år står tango, klassisk musik, visor och jazz på programmet.

– Kobba Klintar är en fantastisk plats och akustiken i båken är otrolig,säger Therese Karlsson som är producent för årets konserter.

Hon beskriver programmet som spännande och varierande.

Den första konserten äger rum söndag den 3 juli med tangobandet Trio BandArco. I bandet spelar Emma Nyberg på kontrabas, med sig har hon violinisten Daniel Frankel och bandeonisten Jens Lundberg. Trion spelar tango i egna arrangemang med element från den klassiska musiken och traditionell tango. De spelar bland annat verk av Astor Piazzolla, Nestor Marconi, Carlos Gardel. Bandet börjar spela klockan 14.

På tisdag den 5 juli är det poesikväll, en nyhet för i år.

– Namnet på kvällen ”Underbara kvinnor vid vattnet” är lånat av Monika Fagerholms roman med samma namn, säger Therese Karlsson.

Idén till en poesikväll kom Karlsson på en kväll i november.

– Jag tänkte att det skulle perfekt på Kobba Klintar, säger hon.

Författarna som medverkar är Monika Fagerholm, Carina Karlsson och Sanna Tahvanainen. De kommer att läsa sina egna texter till ackompanjemang av accordeonisten Greta Sundström. Poesikvällen börjar 18.30.

Söndag den 10 juli blir det klassisk musik. Den åländske violinisten Andreas Nyberg och ”Kvartetten” är en ny stråkensemble som är baserad i Göteborg. Kvartettens medlemmar är Diana Lewtak, violin I, Andreas Nyberg , violin II, Laura Groenestein-Hendriks , violin och Johannes Bergion på cello.

Den 19 juli blir det viskväll med den finlandssvenska singer-songwritern Frida Andersson. Andersson kommer från Ekenäs men bor i dag i Stockholm där hon driver sitt eget skivbolag Casual Friday Music. Andersson uppträder med start klockan 18.30.

Sista uppträdandet är söndagen den 24 juli då blir det jazz med Maria Faust Jazz Catastrophe. Faust kommer från Estland men har numera sin bas i Danmark. Hon gästar Kobba Klintar med sin sextett, de börjar spela klockan 14.00.

– Kobba klintar är en fantastisk plats. Många ålänningar har en relation till platsen. Det är ett landmärke för Åland och jag tycker vi borde lyfta fram det ännu mer, säger Karlsson.