DELA
Foto: Eckerölinjen

Mindre minus för Eckerö i halvårsrapporten

Det första halvåret 2021 gjorde rederiaktiebolaget Eckerö ett minusresultat på -7,4 miljoner euro. I jämförelse med samma period 2020 är minusresultatet betydligt mindre, första halvåret 2020 slutade på -21,8 miljoner euro. Årsresultatet förväntas bli negativt.

Omsättningen ligger på 45,7 miljoner, i jämförelse med 52,8 miljoner samma period i fjol. Passagerarmängden uppgår till 0,4 miljoner, samma tid i fjol reste 0,7 miljoner med Eckerö. Orsaken till svaga siffrorna är förstås coronapandemin och påföljande myndighetsrestriktioner.

Det finns dock ljuspunkter i halvårsrapporten. Det noteras att Williams buss vunnit upphandling av landskapets kollektivtrafik och det noteras att Finbo Cargo kört fler turer när fraktvolymerna över Finska viken ökat. Fraktenheterna har ökat med 40 procent i jämförelse med samma tid i fjol. Roro-fartygen har avtal som sträcker sig till slutet av året och den verksamheten har inte påverkats i någon högre grad av pandemin.

Utsikterna för resten av året är utmanande. Passagerarvolymerna hänger ihop med vaccineringstakten i omgivande länder.

 

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp