DELA
Foto: CajsaSofie Borgström

Micke Björklund öppnar nytt i Helsingfors

Ålänningarna Michael Björklund och Thomas Strandvik tar över café- och pausserveringen på Svenska teatern i Helsingfors.

– Det är helt fantastiskt roligt! Svenska Teatern är en av de anrikaste byggnaderna i hela landet och jag är otroligt stolt över att få driva verksamhet just där, säger Björklund i ett pressmeddelande.

Restaurangverksamheten drar igång i augusti tillsammans med teaterns verksamhet. Det här blir Björklund och Strandviks tredje projekt på kort tid i huvudstaden. Ifjol öppnade de en restaurang och ett café i varuhuset Stockmann i Helsingfors centrum.

I det här skedet vill Björklund inte avslöja hur konceptet kommer se ut. Men idéer finns.

– Vi kommer att utveckla pausserveringen med ett bredare sortiment av salt och sött. Vi vill också öppna upp teatern ännu mer som en samlingsplats dit man kan känna sig välkommen också när det inte är föreställning, säger Björklund.

Svenska Teaterns teaterchef Joachim Thibblin är väldigt glad att välkomna Björklund och hans team till teatern.

– Vi vet att Micke Björklund är en kvalitetsgaranti. Teaterbesökarna kommer att märka av hans genuina intresse för mat och sinne för detaljer. För oss är det viktigt att alla delar i teaterbesöket skall vara gemytliga och gärna överträffa alla förväntningar. Jag är övertygad om att Björlunds omsorg kommer att öka trivseln i huset ytterligare, säger Thibblin.

Teamet återkommer till hösten med mer information om hur själva konceptet kommer att se ut.