DELA
Foto: Jonas Edsvik

Michael Björklund prisas som Ålandsambassadör

Den åländske kocken och Robinsonvinnaren Michael Björklund får Folktingets pris som Ålandsambassadör.

”Michael Björklund är en stolt ålänning som tar varje chans han får att synliggöra Åland på ett föredömligt sätt. Han har alltid 1000 järn i elden och kan förmedla sin glädje för mat till barn, ungdomar, vuxna och äldre på ett engagerat och positivt sätt. Micke Björklund bjuder alltid på sig själv och under turnéer bl.a. i finskspråkiga skolor får hans ’köksfinska” många att le stort. Han har ett gott hjärta och visar upp ålänningarnas ”riktiga jag” – att kämpa på, aldrig ge upp och ha flera ben att stå på. I hela Norden känner man till Micke, kocken och Robinsonvinnaren från Åland. Michael Björklund har verkligen satt Åland på kartan.”

Så lyder hela motiveringen till priset som Ålandsambassadör som Björklund tog emot på Svenska dagen-festligheterna i Alandica på lördagskvällen.

100 nomineringar

Med priset vill man uppmärksamma en levande person som ökat kännedomen om Åland, självstyrelsen, lyft det svenska språket, den ålädnska kulturen, identiteten och varit en brobyggare mellan Åland, Finland, Norden och världen.

Lantrådet Veronica Thörnroos, programledaren Mark Levengood, prästen Katarina Gäddnäs och radioprataren André Karring sitter i den jury som valde ut Michael Björklund som Ålandsambassadör bland över 100 nomineringar.

 

 


Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp