DELA
Foto: Pressbild

Michael Björklund korsar Atlanten i tv-program

Kändiskocken Michael Björklund är med ombord när den nya säsongen av det finska programmet ”Över Atlanten” (”Atlantin yli”) spelas in.

Han mönstrar på som kock på en segelbåt med finska kändisar ombord. Den 24 november kastar segelbåten loss från Cascais i Portugal, med kurs mot St. Martin i Karibien.

– Det är ju lite speciellt att få vara med i den finska produktionen, i och med att finska inte är mitt första språk, skriver Michael Björklund i pressmeddelandet.

Men som före detta Robinsonvinnare ser han det som en utmaning och en prövning han gärna tar sig an.

– Jag kommer att vara segelbåtens kock och se till att hela besättningen får mat alla dagar på resan. För mig känns det tryggt att få vara i en roll jag är bekväm i.

Han tror själv att han kommer att vässa sina finskakunskaper rejält under resan.

– Jag kommer att vara fast på en segelbåt i en månad tillsammans med endast finskspråkiga människor, en bättre språkresa blir det inte.

Med sig ombord har han Jarno Laasala (filmskapare och stuntartist), Sara Forsberg (sångare och låtskrivare), Anne Kukkohovi (före detta fotomodell) och Pete Parkkonen (sångare). Programledaren heter Joel Harkimo. Programmet sänds på TV5 och på Discovery+ nästa höst.