DELA
Foto: Stefan Öhberg

Marstad i rätten om vräkning

En kvinna drar Marstad inför rätta efter att hon blivit vräkt på enligt henne oskäliga grunder.

Kvinnan uppger att hon svartmålats av sina grannar på grund av hennes påpekanden om att grannarnas rökning är skadlig för hennes hälsa.
Marstad hävde kvinnans hyreskontrakt i maj i år efter att flera grannar klagat på att hon betett sig störande. Bland annat påstår grannarna att kvinnan ska ha skrikit och spottat på dem, tittat in genom deras fönster mitt i natten och bankat på fönstren med en sopkvast.

– Det är förtal, sade kvinnan under tingsrättens förberedande behandling på måndagen och menade att grannarna bedrivit en förtalskampanj för att få henne vräkt eftersom hon sakligt uttryckt att grannarnas rökning gett henne hälsoproblem.

Kvinnan yrkar på att vräkningen hävs eftersom den enligt henne är oskälig. Som ett andra yrkande kräver hon att utflyttningsdatumet flyttas fram på grund av att det är svårt att få tag på liknande lägenheter i Mariehamn och för att hennes hälsoproblem gör det svårt att flytta omgående.

Marstad yrkar på att kvinnan ska betala dagshyra för de dagar hon nyttjar bostaden fram till utflytt, resterande hyror samt rättegångskostnader.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!