DELA
Foto: Jonas EdsvikÖVERGIVEN SOVJET-STAD? Så ser Mariehamn ut idag, menar insändarskribenten som vill att lantlighet ska uppmuntras även i staden.

Mariehamn efterlyser gatu-musikanter

I sommar kommer det finnas gatumusikanter i centrum. City Mariehamn efterlyser nu musiker och dansare som vill uppträda i sommar.
– Vi fick förfrågningar förra sommaren på att ordna evenemang som skapar mer liv och rörelse i staden, säger Alexandra Walk-Liljeroos från City Mariehamn.

Gruppen som håller i trådarna för evenemanget efterlyser som bäst artister, musiker och dansare som vill uppträda i sommar.

– Det finns mycket duktigt folk på Åland. Det finns säkert gatumusikanter som uppträder utan att vi gör efterfrågningar, säger Walk-Liljeroos.

De som uppträder genom City Mariehamn kommer få betalt.Att förbipasserade skänker en slant åt dem säger Walk-Liljeroos att säkert kommer förekomma.

– Ingenting vi kommer att förhindra. Det är vanligt när det handlar om gatumusikanter,säger Walk-Liljeroos men påpekar att den huvudsakliga ersättningen betalar City Mariehamn.

Walk-Liljeroos berättar att de redan fått stor respons på initiativet.

– Folk har hört av sig och sagt att de gillar idén, säger hon.

En del intresseanmälningar har också kommit in.

– I första hand handlar det om musik och dans. Men vi är öppna för alla typer av framföranden, säger Walk-Liljeroos.

Anmälningstiden går ut den sista maj. Efter det kommer evemangsgruppen att sätta sig ner och gå igenom ansökningarna.

– Vi vill hålla det på en avslappnad nivå och anpassa det efter andra evenemang och vädret såklart, säger Walk-Liljeroos.