DELA
Foto: Ida K Jansson

Många utryckningar för polisen under natten

Efter en anmälan från allmänheten hittade polisen en person som kört sin bil i ett så berusat tillstånd att personen nu är misstänkt för grovt rattfylleri.
En förundersökning har inletts med anledning av det misstänkta grova rattfylleriet och personen har belagts med interimistiskt körförbud, rapporterar polisen från fredagsnatten.

Polisen stoppade flera fordon under natten och förarna testades för alkohol och narkotika. Anmärkningar delades ut och en förare bötfälldes för att ha kört 68 km i timmen på 50-sträcka.

En vilsen bilförare misstog sig på körriktningarna i Mariehamn så pass mycket att polisen kallades till platsen. Situationen löste sig efter en diskussion, meddelar polisen.

En person avlägsnades från hamnterminalen i Västra hamnen för att förebygga störande beteende inne i terminalen.

Vid Eckerölinjens ankomst på fredagskvällen övervakades passagerartrafiken av både polisen och tullen. Vid Rosellas ankomst en stund senare deltog även gränsbevakningen. Totalt 76 bilister blåste i alkometern och ingen hade alkohol i utandningsluften. Även fotpassagerarna övervakades vid tullfiltret inne i hamnterminalen.

Mitt i natten kallades polisen till landsbygden och avlägsnade ovälkomna gäster i en lägenhet. Det framgick att en av personerna var efterlyst och denne fördes till polisstationen. Två efterlysningar, som båda handlade om pappersärenden, åtgärdades.