DELA

Wårdö handels fick ny ordförande

Göran Påvals heter Wårdö handels nya ordförande.
Leif Granlid, som varit ordförande sedan bolagets start, går nu i pension. Han vidtalade Påvals som sedan valdes genom ett enhetligt val.
Även sekreteraren Aslög Granlid pensionerar sig härmed från bolaget. Ersätter henne gör Pernilla Boman.
– Tjugoett år är ett tillräckligt skäl att avgå, säger Aslög Granlid om hennes och Leifs pensionering från posterna.
– Vi skyller på åldern.


Planerar renovering
Aktiebolaget Wårdö handels bildades ursprungligen för att driva butiken, men eftersom Krister och Riitta Johansson öppnade Vårdö närbutik skaffade man istället fram ett aktiekapital som lånades ut till dem. Det gångna året har gått bra för Vårdö Närbutik, bättre än året innan. Något som glädjer Aslög Granlid.
– Det kan inte nog inskärpas hur viktigt det är att man stöder sin lokala butik.
Under stämman diskuterades också butikens framtid. Krister och Riitta Johansson har bestämt sig för att gå i pension om fem år, och man vill givetvis har kvar butiken även efter det.
– Därför planerar vi nu att förnya butiken för att på så vis göra den mer attraktiv för köpmän. Vi vill att butiken ska vara i ett sånt skick att efterträdare ska känna att det är okej att ta över, säger Göran Påvals.


Nära hjärtat
Han har undervisat i navigation och logistik vid Navigationsskolan och därför ligger handel och kommunikation honom nära om hjärtat.
– Butiken är kommunens livsnerv, den är både själen och hjärtat på samma gång. Därför är det otroligt viktigt att den finns kvar, säger han.

Madelen Holmström