DELA

Vinnare korade i Ruisrocktävling

Grattis Anders Kommonen och Bengt Wikström, ni vinner två biljetter var till årets Ruisrockfestival i Åbo den 6-8 juli.
Anders Kommonen visste inte säkert att det var Eppu Normaali som spelade i Badhusparken på åttiotalet. Han hade inte heller full koll på att det var Keith Richards som gjorde covers på Jimmy Cliff och Chuck Berry, men gissade rätt och belönas med två biljetter till tredagarsfestivalen.
Festivalen äger rum mellan den sjätte och åttonde juli. Vinnarna får möjlighet att se akter som det finska metalbandet Nightwish och det brittiska popbandet Pulp i Runsala utanför Åbo. Festivalen ordnas för fyrtiotredje gången. Det gör den till världens äldsta organiserade rockfestival.
– Jag har inte hunnit kolla så mycket på vilka artister som kommer till festivalen, men rapparen Snoop Dogg har jag alltid velat se, säger Anders Kommonen
Han har varit på flera festivaler tidigare. Favoritfestivalen hittills är Street Parade i Zürich, som han besökte år 2002. Festivalen hade 1,3 miljoner besökare. Kan Ruisrock månne slå den upplevelsen?
Det finns ytterligare två biljetter kvar på redaktionen. Hur de lottas ut berättar vi på facebook under dagen. Håll ögonen öppna.
Rätta svaren i tävlingen hittar du i papperstidningen!

Frans Jansson