DELA

Värsta vandalsommaren någonsin

Henrik Sjöblom, arbetsledare på markavdelningen vid Mariehamns stad, upplever att det här har varit den värsta sommaren någonsin vad beträffar skadegörelse och vandalism.
– Det har rört sig om kraftig skadegörelse. På Tullarns äng har sex bänkar brutits sönder, och det är inga klena konstruktioner direkt. Trafikmärken har stulits och flyttats på under hela sommaren och samma natt som toaletterna på Lilla holmen förstördes lyckades någon till och med välta en fem kubikmeter stor container vid Tullarns äng.
Sjöblom berättar att djuren på Lilla holmen inte förskonats.
– Efter senaste helgen var det en påfågel som haltade och saknade fjädrar. När jag var på semester läste jag i Messa Nyan att någon smällt smällare vid kaninburarna. Det är förskräckligt.
Vad kostar all skadegörelse oss skattebetalare?
– Bara skadegörelsen på bänkarna i Tullarns äng och toaletterna på Lilla holmen kostar oss åtminstone 10.000 euro. Det är sorgligt att komma på jobb och upptäcka sånt här. Nu måste vi ju använda våra knappa resurser till att återställa och reparera allt som är förstört, istället för att kunna skapa nytt och förbättra staden. Ibland tar reparationerna tid och då tror folk att det är vi som inte gör vårt jobb.

AXEL KRONHOLM