DELA

Utrikesministern lovar lobba för ålänning till EU-tjänst

Har du varit anställd inom utrikesförvaltningen eller har du erfarenhet av kvalificerat internationellt arbete? Nu söker landskapsregeringen efter ålänningar med lämplig kompetens för en tjänst inom EU:s utrikestjänst.
Finland räknar med att ha ett antal personer i EU:s utrikestjänst, som är ett nybildat organ inom EU och växer hela tiden. Utrikesminister Alexander Stubb har lovat att lobba för en ålänning till en av de många tjänsterna. Detta förutsatt att ålänningen besitter den rätta kompetensen och klarar rekryteringsprocessen.
Utrikestjänsten ska samla alla EU:s resurser på det utrikes- och säkerhetspolitiska området för att uppnå mer samstämmighet vid olika insatser eller internationella möten.
Nu vill landskapsregeringen att ålänningarna ska lämna in en intresseanmälan så att man sedan kan hitta en lämplig åländsk kandidat som kan delta i rekryteringsprocessen.
– Man kan vara jurist eller samhällsvetare. Vi vet inte exakt eftersom vi inte vet vilka tjänster det handlar om, säger lantrådet Viveka Eriksson (Lib).
Intresserade ålänningar kan kontakta landskapets förvaltningschef Arne Selander eller Europarättschef Michaela Slotte.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Smeds