DELA

Unga sålde företag till renhållningen

De 21-åriga studenterna och entreprenörerna Axel Hägerstrand och Joakim Lindblom har sålt företaget ”Storsäcken Åland” till Ålands renhållning.
– Vi kan inte ta verksamheten längre nu och det här leder också till att säcken blir billigare, säger Hägerstrand.
För två år sedan startade Axel Hägerstrand och Joakim Lindblom ett åländskt företag inriktat på byggavfall. I måndags såldes hela verksamheten till Ålands renhållning ab.
Under gymnasietiden introducerade entreprenörerna så kallade jättesopsäckar på Åland under varumärket ”Storsäcken Åland”. Parallellt med högskolestudier utanför Åland har de sedan byggt upp ett fungerande system för att effektivisera sortering och återvinning av byggavfall, riktat till både byggföretag och privatpersoner.
– Systemet kring Storsäcken är mycket bra uppbyggt och passar utmärkt in i renhållningens verksamhet, säger vd Kjell Clemes vid Ålands renhållning.

Bra affär
Affärskompanjonerna Hägerstrand och Lindblom menar att konceptet kan expandera på marknaden och att renhållningen är en utmärkt köpare.
– Att vi drar igång något nytt är ingen omöjlighet, affären möjliggör för oss att starta upp större projekt i framtiden, säger de. Det känns roligt att se resultat och tjäna pengar på något vi arbetat med snart tre år.
Men till hösten ska båda två först och främst studera ekonomi i USA.

Tanja Lönnqvist

tanja.lonnqvist@nyan.ax