DELA

Ung kvinna befaras ha drunknat

En yngre finländsk kvinna föll av Viking Lines Amorella strax utanför Kapellskär i natt. Kvinnan hittades inte trots flera timmars efterspaning och Amorella är nu på väg till Åbo, ungefär tre timmar försenad.

Det var vid två-tiden finsk tid i natt som larmet kom om man över bord på Viking Lines Amorella på väg från Stockholm till Åbo. Det visade sig att det handlade om en yngre  kvinna från Finland som av okänd orsak hade hamnat i vattnet, bekräftar Viking Lines trafikchef Dan Robert. Flera fartyg på rutten hjälptes åt i efterspaningarna, bland annat Viking Lines Cinderella och frivilliga sjöräddningens lotsbåt, men ännu finns inga uppgifter om att kvinnan upphittats.


Tre timmar försenad
Amorella kom in till Långnäs klockan 06.30 och är just nu på väg in till Åbo, ungefär tre timmar försenad. Dagens turlista mot Stockholm kommer att påverkas av förseningen, men det är ännu oklart hur mycket. Det är också oklart om Amorella stannar i Mariehamn eller Långnäs på sin väg till Stockholm. De passagerare som ska stiga på i Mariehamn under dagen behöver dock inte ta sig till Långnäs på egen hand, ifall det skulle visa sig att färjan stannar där.
– Man kan checka in i Mariehamn och vänta på besked där, berättar trafikchef Dan Roberts.

Sara Othman

sara.othman@nyan.ax