DELA

Trång väg stör fastighetsägare

Den förnyade Elverksgatan i Mariehamn blev klar till midsommar men är redan orsak till irritation. Gatan är trång och gör det svårt för tyngre fordon att slippa fram.
– Behövs det verkligen cykelbanor på båda sidor? undrar Niklas Skogberg på Bilhallen.
Det har varit en lång process för Mariehamns tekniska verk att få Elverksgatan ombyggd. Ritningarna har ändrats flera gånger och man har kompromissat för att fastighetsägarna längs gatan ska bli så nöjda som möjligt. Till midsommar blev vägen klar men många är ändå missnöjda.
Förbipasserande bilförare menar att det är trångt att mötas och det är svårt för tyngre fordon att svänga in på gårdsplanerna. Orsaken är bland annat de höga kantstenarna och att man byggt cykelvägar på båda sidor.
– Det är svårt för bilar och släp att ta sig in till vår verkstad. Ombyggnaden gjorde det inte bättre, säger Niklas Skogberg.
Han tycker att det är synd eftersom ombyggnaden var välkommen. Passerande bilar håller nämligen alldeles för höga hastigheter på vägen.
Mariehamns markchef Håkan Lindén menar att det är mycket som ska passa in på gatan men tycker att man på tekniska verket ändå kommit fram till en bra lösning.
– Själva gatan är nog tillräckligt bred och lastning och lossning ska ju egentligen göras på gårdsplanerna, men jag förstår att det kan bli trångt för tyngre fordon att svänga, säger Lindén.
Läs mer i papperstidningen!

Tanja Lönnqvist