DELA

Trafikavdelningen vill ha nytt Åva-fäste

Regeringen lägger ner allt arbetet med en ny kortruttsförbindelse mellan Åva-Jurmo.
Nu hoppas infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) på en ny mottagningsramp i Åva.
Planerna på att förnya kortrutten mellan Åva och Jurmo har lagts ner formellt. I går fattade landskapsregeringen beslut om att avbryta den offentliga upphandlingen som utlystes i maj i år. Anledningen till att projektet avslutas är att regeringen inte beviljade ytterligare 1,2 miljoner euro till projektet som redan hade en budget på 5,6 miljoner.
– I och med att vi inte har pengar så kan vi inte inleda projektet utan vi måste avsluta det, säger infrastrukturminister Veronica Thörnroos.
Tre byggföretag hade skickat in ett anbud. Vilka företagen var går landskapsregeringen inte ut med eftersom anbudsgivarna ännu har en möjlighet att överklaga beslutet i fyra veckor.
I framtiden kommer trafiken att fungera med linfärja precis som den gör i dag.
Enligt Thörnroos finns det ett stort behov för att bygga en ny mottagningsramp. Hon får medhåll av trafikbyråns projektplanerare Ian Bergström.
– Vi har jobbat med projektet i många år och hållt ner underhållsåtgärderna där. Färjfästet är väldigt slitet och borde bytas ut. Nu finns det ett uppdämt behov av att göra något åt på linjen, säger Bergström.
Läs mer i papperstidningen!

Annica Lindström