DELA

Talmannen på miljökonferens

Talman Roger Nordlund har varit på internationell konferens i Ryssland där man bland annat antog en resolution om gemensamma aktioner i miljöarbetet.
Lagtingets talman Roger Nordlund var i tisdags på den internationella miljökonferensen ”Fouth nevsky international ecological congress i ryska St Petersburg. Arrangör är OSS-staternas, oberoende staters samväldes, interparlamentariska församling tillsammans med Ryslands federala råd Unido.
Kongressen hade som tema att främja gröna industriella initiativ genom samarbete mellan öst och väst.
– Det var en mycket intressant konferens ur åländskt perspektiv. Talmannen nämner bland annat den danska miljöministerns presentation om den danska statens framgångsrika samarbete med sjöfartsnäringen. Det har bland annat resulterat i ett förändrings- och utvecklingsarbete som kommer att ha stor betydelse för minskningen av Danmarks totala utsläppskvot för koldioxid. Den här typen av goda exempel visar hur viktigt det är att vara på vågens framkant och att det finns goda affärsmöjligheter inom den nya gröna ekonomin och industrin, skriver lagtinget i ett pressmeddelande.
Läs mer i papperstidningen! (mt)