DELA

Ta mamma till toppen på Bärö

Vill du stå med utbredda armar i ljumma vårvindar högst upp i det gamla sjöbevakningstornet på Bärö och ha åländska kobbar och skär nedanför dig – runt omkring så långt ögat når och den blå himlen strax ovanför huvudet?
Eller föredrar du en stilla strandpromenad bland måsar, sädesärlor, ådor och gudingar?
I vilket fall som helst är första priset i vår morsdagstävling i år väldigt åtråvärt. Högsta – och enda – vinsten är en lunchkryssning för dig och en vän till Kumlinge Bärö.
Starten sker klockan 11.00 från Vårdö Hummelvik. Då har du redan fått färdas, med Nya Ålands redaktionsbil, genom det vårgrönskande blomrika landskapet från din hemort. Vi hämtar vid dörren.
Vid hamnen i Hummelvik ligger en chartrad båt från Ålandsbåtar och väntar på att föra dig över Delets friskt brusande vågor till Kumlinge och den gamla sjöbevakningsstationen på Bärö. Här bjuder restaurang Glada laxen på lunch. Tid för ett besök i tornet finns förstås. Eller för att strosa en stund längs stranden.
Vackert väder är beställt redan. Det fixar vi.
Låter det lockande? Visst är detta något som passar mor på mors egen dag.

Föreslå mamma
Nu återstår det bara att nominera mammor för denna tävling. Alla nominerades namn publiceras i Nya Åland inför mors dag och de fungerar alltså samtidigt som en hälsning till mor.
Alla som vill får föreslå en mamma. Ja, till och med flera namn välkomnas.
Du behöver inte motivera dig och förklara varför just din mamma, mormor, syster eller hustru är värd denna resa. Vi utser en vinnare med lottens hjälp. Det gäller bara att ha tur alltså.

Gör så här
Du kan messa på telefonnummer 173 521 enligt följande: NÅ MOR, den föreslagnas namn, hennes bostadsort, eget namn. Exempel NÅ MOR Maja Mattsson, Mariehamn, Erik Mattsson. Messet kostar 60 cent.
Du kan också mejla till kiki@nyan.ax. I mejlet anges samma uppgifter.
Det går också att skicka in vykort till Nya Åland, Pb 21, 22 101 Mariehamn, märk vykortet ”Morsdag”
Du får vara anonym.
Det gäller för vinnaren att kunna komma loss just fredagen den 11 maj. Är det omöjligt måste vi tyvärr dra en annan vinnare. Vi berättar om vår lunchkryssning i lördagens tidning.
Senast onsdag 9 maj kl 17.00 vill vi ha din nominering. Ta chansen! Välkommen!

KIKI ALBERIUS-FORSMAN

kiki@nyan.ax