DELA

Sunrise Avenue spelar på Rockoff

Det finska bandet Sunrise Avenue blir en av huvudakterna under årets Rockoff-festival.
Arrangören Dennis Jansson har dock inte skrivit under kontraktet ännu eftersom han väntar på politiska beslut.
Dennis Jansson har en hög med kontrakt hemma som skrivits under av artisterna. Själv väntar han med att sätta sina kråka på kontrakten tills han vet var festivalen ska arrangeras. Han vill veta om staden vill köpa Mariepark eller inte.
– Jag har inte velat släppa några namn eftersom jag inte vill pressa stadsstyrelsen innan beslutet är fattat.
Trots det fanns uppgiften om att Sunrise Avenue blir huvudakten torsdagen den 26 juli på Rockoffs hemsida i går. Enligt Dennis Jansson är det ett misstag, men han bekräftar att bandet har skrivit på ett kontrakt.
– Men eftersom jag inte har skrivit på så är det inte 100 procent klart, men det ligger nära till hands.


Har sålt guld
Rockbandet Sunrise Avenue fick förra året ett skivkontrakt med Bonnier Amigo, Finland. I maj släpptes albumet ”On the way to wonderland” och albumet hamnade direkt på 5:e plats på försäljningslistan. enligt bandets hemsida. Albumet har sålt guld i både Finland och Sverige. Albumet har även släppts i flera andra europeiska länder.
Inför bandets spelning på Debaser i Stockholm i februari i år skrev arrangören att bandet har legat på de svenska radiolistorna sedan i oktober och börjar att nå samma status som HIM och The Rasmus i hemlandet.
I februari vann Sunrise Avenue fyra kategorier på NRJ Radio Awards. Bandet vann NRJ-priset för bästa finska nykomling, bästa finska sång (Fairytale Gone Bad), bästa finska album (On The Way To Wonderland) och bästa nordiska artist.
Sunrise Avenue startades av sångaren och låtskrivaren Samu Haber 2002 tillsammans med gitarristen Janne Kärkkäinen och snart rekryterades Raul Ruutu på bas och Sami Osala på trummor.

ANDERS SIMS

anders.sims@nyan.ax