DELA

Stökigt i hamnterminalen i helgen

Polisen fick rycka ut till hamnterminalen i Mariehamn natten mot söndagen efter att två personer rykt ihop i lokalen.
Polisen uppger i ett pressmeddelande att man åkte till terminalen, identifierade bråkstakarna och avlägsnade den ene från platsen för att förhindra fortsatt bråk.
Under besöket i hamnterminalen påträffade polisen även en person som var i sådant skick att han inte kunde ta hand om sig själv.
– Personen kunde uppge var han bodde så patrullen skjutsade hem denna person till sin hemadress, skrivs i pressmeddelandet.
Strax före fem på söndagsmorgonen påträffade polisen ytterligare en person som inte kunde ta hand om sig själv. Personen låg på sidan av vägen när polisen upptäckte personen. Polisen grep personen för att skydda denne mot kallt väder och från att eventuellt bli utsatt för annan brottslighet.

Spydde i taxi
Under natten fick polisen även rycka ut till centrum där två personer bråkat. Den ena personen hade fått ett knytnävsslag i ansiktet och då hotat att döda den andre. Polisen utreder händelsen under rubriken misshandel och olaga hot.
Polisen åkte även till en krog för att ta hand om en person som gjort stort motstånd mot vakterna som försökt avvisa personen från festlokalen. Personen fick tillbringa natten i polisens fyllecell och delgavs böter.
Polisen hjälpte även en taxichaufför som råkat ut för en kund som spytt i taxin och vägrat betala taxiresan och kostnaden för spyan i taxin. Personen hamnade i fyllecellen och fick en skuld på 200 euro för taxihändelsen.

Fortkörning
Under helgen har polisen även övervaktat trafiken. Inga rattfyllerister påträffades, men däremot åkte en person fast för fortkörning då denne körde 135 kilometer i timmen på 90-väg i Jomala. Personen fick böter och tio dagars temporärt körförbud.
Slutligen anmälde en person att denne kört på ett rådjur på Sundsvägen i Saltvik. Föraren skadades inte och rådjuret sprang till skogs.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax