DELA

Stig Helmer vann Bovikshugget

Något färre lag än vanligt fiskade från land när Bovikshugget arrangerades i helgen. Men nappade på krokarna gjorde det och trion i lag Stig Helmer lyckades bäst.
Bovikshugget avgjordes i Hammarland i helgen. Tävlingen är den enda av dem som ingår i åländska mästerskapen där de tävlande fiskar från land.
Lagtävlingen lockade 33 sammansättningar och bäst var lag Stig Helmer med Ove Norell, Stig Ahlqvist och Tord Sarling. Tillsammans fick de gädda på 17.400 gram vilket gav en relativt bekväm seger.
Tvåa kom Team båt- och fritidshuset med Dan Jansson, Stefan Andersson och Christian Mäki som fiskade 12.900 gram. Trea blev Freefellows med Johan Pahlman, Mikis Lehtinen och Tom Sarling som tillsammans fick upp 11.160 gram.
I den individuella tävlingen vann Tord Sarling vars gädda på 9 kilo och 20 gram var klart tyngst. Tvåan Andreas Svävar fick napp på en 4.140 grammare medan Johan Pahlman blev trea av 18 deltagare med 4.040 gram.

För soligt
Damklassen hade åtta deltagare, men Pernilla Fagerlund var den enda som fick napp och vann på 1.560 gram. I juniorklassen tävlade endast Jonas Idman och han fick dessutom en 1.200 grams gädda på kroken. Abborrtävlingen vanns av Erkki Eklund på 400 gram.
– Egentligen hade vi för vackert väder, både sol och stilla vilket inte riktigt är det bästa fiskevädret. Men det är ju svårt att rå på, säger Henry Isaksson i arrangörsstaben.
I övrigt förflöt arrangemanget som väntat.
– Det var något färre deltagare än i fjol, men vi är nog nöjda, säger han.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax