DELA

Spelmissbrukare med över 2 miljoner i skulder

Jakobstadssonen Fredrik Nygård lever med över 2 miljoner euro i skulder efter ett liv som spelmissbrukare.
Den 6 oktober föreläser han på Åland.
Vision Nolltolerans ordnar föreläsningen med Nygård i Sjöfartsmuseets auditorium måndagen den 6 oktober klockan 18.30.
– Fredrik Nygård är född och uppvuxen i Jakobstad i Finland. Hans missbruk började med pokermaskiner på bensinstationerna och i livsmedelsaffärerna när han var 12-13 år, berättar Alexandra Walk-Liljeroos, projektledare Vision Nolltolerans i ett pressmeddelande.
Nygårds spelande eskalerade och han fortsatte till casinospel.
– Nygård har lurat hundratals personer på pengar för att upprätthålla sitt missbruk. För den som drabbats av ett spelberoende är konsekvenserna ofta mycket otäcka och dramatiska. Stora skulder, sociala problem, lögner, relationsproblem, ångest, kriminalitet och självmordstankar är vanligt. Fredrik Nygård har genomlevt allt detta, han har upplevt spelvärldens ”himmel och helvete”. Han kan berätta om stora vinster och ett liv i lyx, men också hur snabbt allt förändras och hur spelandet ödelägger allt, skriver Walk-Liljeroos.
Syftet med föreläsningen är att upplysa och informera om hur illa ett spelmissbruk kan bli och hur det påverkar och potentiellt förstör ett människoliv. Föreläsningen betonar också hur ett spelmissbruk kan stoppas i tid och hur det trots allt fortfarande kan finnas hopp när livet är som allra mörkast. (ml)