DELA

Snöskoter körde genom isen

En snöskoter körde genom isen på Slemmern i måndags.
– Men föraren ringde själv och berättade det, säger Rigmor Tillema vid Alarmcentralen.
Föraren lyckade även själv få upp snöskotern ur vattnet.
Tillema varnar för att isarna på Slemmern är förrädiska nu.
– Jag talar av egen erfarenhet, Jag var ute och skrinnade och på de fläckar där det låg snö slog man igenom med ispiken direkt. Där snön ligger smälter isen. Det är jättefarliga isar på Slemmern nu, säger Rigmor Tillema.
Helgens vintriga och hala väglag har ställt till med problem även för många bilförare. Andra har roat sig i halkan.
En personbil kanade av vägen i fredags och kolliderade med ett träd vid korsningen Skillnadsgatan-Parkgatan i Mariehamn, men ingen person skadades.
Under lördagen ertappades en bilist med att ha ett störande körsätt i tätort, som det heter i rapporten från polisen. Bilisten sladdade upprepade gånger med bilen på Strandgatan i Mariehamn.
En annan bilist roade sig med att sladda runt på Sparhallens parkering i söndags. Föraren miste dock kontrollen över bilen som voltade runt på taket och åkte ut på gång- och cykelbanan. Ingen person kom till skada.
Vid halv sex-tiden i söndags kväll sladdade en personbil in i en trafikdelare vid korsningen Nygatan-Österleden i Mariehamn. Inte heller nu skadades någon person.
Under måndagen var väglaget glashalt, men på polisen behövde man endast fått rycka ut när tre bilar körde i diket vid Lemlandsvägen vid Nabbens badstrand uppger överkonstapel Gunnar Mansén.

Nina Smeds