DELA

Snart drar valkampanjen i gång

Britt Lundberg (C) backas upp av både Liberalerna och Moderaterna när hon ännu en gång kandiderar till EU-parlamentet på Svenska folkpartiets lista.
I fredags blev det klart: Britt Lundberg, som förra gången gjorde ett succéval på Åland och samlade många röster som kandidat på SFP:s lista, gör det igen.
– Fast jag sa efter att jag kandiderade förra gången att det här gör jag aldrig om. Det var en tuff valkampanj med mycket resande. Men jag vill gripa chansen för Ålands skull.
Det blir inte mindre tufft den här gången. Valkampanjen inleds nästan omgående med besök från Esbo om en vecka.
– Jag är glad över det partiöverskridande arbetet även om inte alla åländska partier valt att komma med. Vi har sett de politiska fördelarna med att jobba med SFP och om jag blir invald så får jag två åländska medarbetare och en från SFP med goda kanaler in i regering och riksdag.
Svenska folkpartiets ordförande, försvarsminister Carl Haglund, är glad för att Britt Lundberg (C) kandiderar till EU-valet på SFP:s lista.
– Britts energi och sakkunskap är av betydelse då SFP och Åland försvarar det gemensamma mandatet i Bryssel, säger han.
Samtidigt visar en gallup som Yle gjort att SFP riskerar att förlora sitt enda mandat i EU-valet 2014. Partiet satsar nu stenhårt på att aktivera sina väljare, säger partisekreterare Johan Johansson.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre