DELA

Slutgalopperat på Karins ridskola

Efter över 20 års verksamhet stänger Karins ridskola på Föglö och hästintresserade pojkar och flickor får söka sig till andra stall.
– Jag har fått så mycket positiv respons, men nu har jag gjort mitt, säger Karin Fyrvall.
I över 20 år har hästintresserade kunnat lära sig allt om hästar på Karins ridskola på Föglö. Men åren tar ut sin rätt och ingen verksamhet varar för evigt. Karin Fyrvall tycker själv att hon gjort en jätteinsats genom sin ridskola, eftersom det inte finns någon liknande verksamhet i skärgården.
– Jag har märkt att det har funnits ett stort behov av en ungdomsverksamhet här ute. Jag tror att det är nyttigt för unga personer att vara ute i naturen och vara med djur, säger hon.

Positiv respons
Pojkar, flickor och vuxna har ridit hos Karin genom åren och hon om hon inte fått så positiv respons hade hon lagt ner verksamheten tidigare.
– Det känns bra att stänga ridskolan, jag har gjort mitt, säger hon.

Svårt att planera
Många av ridskolans besökare är ledsna för att verksamheten upphör, men Karin tycker ändå att det känns okej.
– Det blev så hopplöst svårt att få ut ridgrupper hit i och med färjtrafikens tidtabell. Det är svårt att planera tiderna, eftersom många vill komma hit, rida en timme och sen åka tillbaks igen. Dessutom börjar jag känna mig risig i kroppen efter alla år och längtar efter att bara ta det lugnt ett tag, säger hon.

Längtar efter lugnet
Efter sommarens lägersäsong stänger ridskolan och då ska Karin sälja ut en del hästar. – Jag arrenderar stallet av församlingen och om jag får fortsätta med det behåller jag några hästar för min egen del, säger hon.
I övrigt ska Karin ta det lugnt ett tag, umgås med familjen och läsa till merkonom på distans.
– Det har varit roligt och jag tycker själv att jag har gjort en jätteinsats, men nu är det dags för mig att ta det lugnt och göra andra saker, säger hon.

Linnea Friman