DELA

Skadegörelse i rondellen

Den röda bil som under sommaren har stått parkerad i sjukhusrondellen för att uppmärksamma miljöfrågor vältes omkull under natten till lördagen.
– Det är tråkigt, vi har jobbat mycket med den, säger Alexandra Sjöblom som är en av initiativtagarna till bilprojektet.
I lördags morse kunde de som körde i sjukhusrondellen se att bilen var vält på sidan. De blommor och växter som hade planterats inne i bilen hade rasat ut och låg i en röra brevid bilen. Dessutom har någon stulit bilens registreringsskyltar, märkta med CO2 –0 för att visa på koldioxidneutralitet.
– Jag har inte en aning om vem som har gjort det. Jag har polisanmält det och skulle gärna vilja ha in tips om någon har sett något, säger Alexandra Sjöblom.
Hon säger att hon fick ”en liten chock” när hon såg förödelsen. Men det är inte första gången någon ger sig på bilen. Förra året till exempel hade någon tagit en dunk med vatten som användes för att vattna plantorna och slagit den i framrutan.
– Det känns som en fyllegrej. Jag vet inte om det är budskapet som provocerar eller om det bara är en kul grej för stunden. Det har alltid hänt grejer på helgen.

Minna Wallén