DELA

Ska du fira bröllopet i Ockelbo?

Hallå där Soile Wartiainen, leverantör av eko-grönsaker på Solklart.ax, som erbjudits att servera grönsaker på ett hyllningsjippo i brudgummens hemort för Daniel Westling och kronprinsessan Victoria
– Ja på lördag har Ockelbo ett jippo för att fira kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings bröllop. Under dagen har de en stor picknick där det serveras eko-grönsaker från lokala odlare. Det väntas 8000 gäster.
Hur fick de nys om er?
– Det var svenske kocken Rune Kalf-Hansen som frågade min kollega Lotta Jakobsson om vi ville vara en av de hundra frivilliga som är med och serverar. Han har varit på Åland tidigare och föreläst på eko-evenemang ock kände därför till oss.
Känns det hedrande?
– Det är klart och det kändes som en kul grej att göra inför Solklarts säsongsavslutning. Tyvärr kan inte Lotta komma med så det blir jag och min dotter Hanna Johansson som åker.
Kommer ni att ha med er åländska grönsaker?
– Nej vi ska nog bara servera grönsakerna i något slags lådor. Jag har frågat om de vill att vi tar med dill men jag har inte fått något svar än. Men jag hoppas att dillsådden i Ockelbo har misslyckats så att vi får ta med vår.
Festen är samma dag som bröllopet, vad ska ni ha på er?
– Alla ska ha svarta byxor eller kjol, svarta skor och likadana t-shirts.

Tanja Lönnqvist