DELA

Sjätte offret kan vara gärningsmannen

– Vi har inte fått några order om det ännu, men vi är beredda att rycka ut om det behövs och vi har tillräckligt med folk på plats, uppger sjöbevakare Jim Kvarnström.
Polisen i Esbo fick larmet klockan 10.08. Enligt de första uppgifterna hade en man skjutits två gånger i huvudet och en kvinna i magen med ett handeldvapen. Senare har också en kvinna hittats död i en lägenhet.
– Vi fick information om händelsen strax efter att den inträffade via epost. En timme efter skottlossningen fick vi en bild av gärningsmannen som vi har delat ut till personalen. Alla har uppmanats hålla ögonen öppna, berättar Kvarnström.
Den misstänkte gärningsmannen heter Ibrahim Shkupolli, är född 1966 och var klädd i mörka kläder. Han har också tidigare haft att göra med polisen. Enligt de senaste uppgifterna på Hufvudstadsbladets nättidning är det sannolikt att också han är död.
Skottlossningen ägde rum i övre våningen på Prisma. En del av köpcentret spärrade av efter skottlossningen och folk evakuerades. De anställda evakuerades till biblioteket där de hölls åtminstone till klockan 14, enligt Hufvudstadsbladet.
Röda korset har öppnat en kristelefon med anledning av skottlossningen. Fram till imorgon klockan 18 kan alla som oroas av händelsen ringa numret 0800 100 200. Senast kristelefonen användes var efter skolskjutningen i Kauhajoki, då man tog emot runt 350 samtal.

SARA OTHMAN