DELA

Så blir ombyggda Rosella

Viking Lines M/S Rosella tas ur trafik den 7 januari för omfattande ombyggnation. När fartyget återgår i trafik i mitten av februari är det med en ”cafébar” i två våningar, en ny och betydligt större taxfreeavdelning, ett helt däck ombyggt till restaurangplan inklusive en ny hiss. Rosella trafikerar kortrutten Kapellskär – Mariehamn.
Det skriver Viking Line i ett pressmeddelande, som fortsätter:
– Målsättningen är att skapa en mer inbjudande miljö för passagerare på dagstur. Vi river ut nästan ett helt däck för att göra plats för en ny cafeteria. Vi slår ut taket på Fun Club och lägger till en våning, och så bygger vi en helt ny och större taxfreebutik, säger Johan Nordberg, arkitekt på Viking Line.
Den nya våningen i Fun Club ger baren en helt ny känsla av rymd. En svängd trappa leder upp till den nya övervåningen varifrån många fler nu kan ta del av uppträdanden. I anslutning till övervåningen på plan 6 ligger den nya cafeterian. För att öka bekvämligheten och underlätta för rörelsehindrade gäster – att bland annat nå Viking Buffet – finns en ny hiss installerad.
Läs mer i tisdagens Nya Åland!