DELA

S-market matbutik till Möckelö

Colorama färghuset i Jomala Möckelö byggs ut med över 2.000 kvadratmeter.
Enligt planerna ska en ny S-market matbutik och två till fyra mindre företag flytta in i nybygget våren 2011.
– Vi funderade över hur vi kunde få bättre fart i butiken och i området här och sedan tog vi kontakt med Varubodens vd Folke Lindström, berättar bröderna Tommy Blomberg och Tomas Blomberg vid Coloroma färghuset.
Största nya hyresgästen blir således en stor matbutik från Varuboden som är ett västnyländskt, helt svenspråkigt handelslag som är en del av den stor S-gruppen i Finland. För driften av det nya S-market i Möckelö kommer ett nytt åländskt dotterbolag att bildas och målet är att även åländska företag ska knytas till S-gruppens bonuskortsystem.


Lokalt och billigt
– Kött- och fiskdisken kommer att skötas av en privat företagare och bland färskvarorna kommer det i möjligast mån att vara lokala produkter. Halvfabrikat och sådant köps dock in centralt och prismässigt kommer de att köra sin egen linje, säger Tommy Blomberg, som berättar att Varubodens mål är att ligga minst 4 procent lägre än andra i sin prissättning.
I den nya lokalen kommer det, förutom färghuset och S-market, även att finnas utrymmen för två-fyra andra företag eller småbutiker.
Läs mer i måndagens Nya Åland

anna.bjorkroos@nyan.ax