DELA

Rockoff är på gång!

Väderleksmässigt kunde inte festivalen fått en bättre start. En tryckande värme håller festivaleuforin och kanske framför allt sommarkänslorna på topp. Folk svettas, är glada och pirriga.

Scenerna är på plats, det säljs popcorn, t-shirtar och doftar mat samtidigt som levande musik ljuder ut i sommarkvällen. Människor strömmar till i allt snabbare takt och det märks att festivalstämningen börjar lägga sig över torget. När Nyan var på plats på festivalområdet spelade Pappas eget band på stora scenen, och även om publiken just på den konserten var något utspridd så nog vickades det på höfter och sjöngs med.


Desto mer folk satt vid borden framför PAF-scenen och laddade upp med en öl inför kvällens kanske mest emotsedda artist: September.
Rockoff-alltiallon Pontus Grönberg kände sig upprymd inför att festivalen nu satt igång på riktigt.
– Vi har varit mer i tid nu än förra året, så det känns jättebra! säger en stressad Pontus Grönberg när jag får en pratstund med honom vid sidan om.
– Egentligen är det i dag och imorgon som är jobbigast ur arrangörssynvinkel, sen löser allt sig.
En spontan reflektion om Rockoff 2011?
– Det känns som att det är mer jämnt i år. Förra året hade vi Kent och Petter som liksom var så stora att de överskuggade allt annat.
Vad är roligast med att ordna festivalen tycker du?
– Roligast är att känna att genomföra en kul grej för många människor.
Någon artist du ser särskilt fram emot i år?
– Faktiskt är jag riktigt taggad att se Eric Amarillo. Det kommer bli klubbaktigt vilket vi inte haft här på Rockoff förut.