DELA

Reklam rätt ner i innerfickan

Snart kommer storebror veta var du gillar att äta. Företaget Modilo erbjuder en tjänst som bland annat innebär att företag kan rikta personlig reklam till kunder via mobiltelefonen.
Tänk dig att du går förbi din favoritrestaurang och får ett meddelande i mobilen om dagens rätt. Det kommer snart att kunna bli verklighet.
– Jag tror att mobilen kommer att ersätta datorn i framtiden, säger Modilos vd Kim-Stephan Sirkka.
Modilo Ab satsar nämligen på att utveckla en tjänst som gör det möjligt för företag och reklambyråer att rikta personlig reklam till sina kunder genom att utnyttja den nya generationens smarta mobiltelefoner.
Enligt Kim-Stephan Sirkka öppnade Apples Iphone upp för en ny typ av teknologi och dagens smartphones har sensorer som känner av var personer befinner sig, om de står, sitter, hur hög pulsen är och så vidare.
– Nu står vi bara vid tröskeln, men vi på Modilo är övertygade om att tekniken kommer att utvecklas ännu mer, säger han.
Genom att använda den information som mobiltelefonen förmedlar kan företagen nå sin målgrupp och erbjuda tjänster som kunderna kan prenumerera på. Om man till exempel går in på ett företag kanske det dyker upp en förfrågan i mobilen som man kan tacka ja eller nej till.
– Det ska självklart finnas en möjlighet att tacka nej och jag tror också att företagen är måna om att tillhandahålla en sån möjlighet, så att reklamen inte upplevs som negativ, säger Kim-Stephan Sirkka.
Läs mer i papperstidningen!

LINNEA FRIMAN