DELA

Quedro Ab etablerar sig i riket

När Finlands marknadsledande fastighetsförmedlare Huoneistokeskus nu lanserar ett flertal mobila tjänster som ska hjälpa och underlätta för bostadssökande är det det åländska Quedro Ab som utsetts till leverantör.
– För oss som ett åländskt bolag är naturligtvis en etablering på den finländska marknaden ett naturligt steg. Sedan september 2009 har vi ett kontor i Esbo utanför Helsingfors och kommer under 2010 att satsa på att uppnå samma position på den finländska marknaden som vi i dag har på den svenska och norska marknaden säger Quedros vd Olof Hägerstrand.

Erfarenhet avgjorde
Bland Huoneistokeskus tjänster finns en mobil hemsida, visningspåminnelser via sms och sms-beställning av objekt eller bostäder i ett specifikt område. Huoneistokeskus är den förste fastighetsförmedlaren i Finland som erbjuder sina kunder mobila tjänster av det här slaget, enligt Olof Hägerstrand.
– Vi valde att samarbeta med Quedro för att de har en erfarenhet inom mobila tjänster för fastighetsmäklare som ingen annan kan erbjuda på den finländska marknaden idag, säger Krista Ruohonen, marknadschef för Realia Group som äger Huoneistokeskus. (ak)