DELA

Polisen utesluter inte brott

Polisen har inlett sin tekniska undersökning av lördagens storbrand vid Dax agenturers butikslokal i Jomala.
Några misstankar om brott finns inte för tillfället, även om det inte kan uteslutas.
– I det här skedet misstänker vi inget brott, men det ingår i den allmänna förundersökningen att ta också det i beaktande, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.
Lindqvist ber alla som rört sig i närheten av branden under lördagen att ta kontakt med polisen om eventuella iakttagelser som kan hjälpa dem i utredningen.
– Några personer har redan hört av sig och vi vill gärna höra av fler. Vi är intresserade av alla slags iakttagelser för att försäkra oss om att inget brott har begåtts.

Ingen på plats
Den som anmälde branden hade tagit sig till Dax i hopp om att butiken skulle vara öppen under lördagseftermiddagen, då personen upptäckte bilbranden. Ingen personal fanns alltså på plats när räddningsverket kom till platsen. Att branden började i firmans egen skåpbil är klart och skåpbilen har flyttats från platsen för undersökning.
Bilar börjar normalt inte brinna, konstaterar Lindqvist. Den stora frågan nu är varför den gjorde det. Enligt Lindqvist kan undersökningen ta allt mellan en dag och en vecka.
– Det beror på om vi blir tvungna att skicka något material för närmare undersökning, då kan det dröja längre.
Att utreda en bränder av den här omfattning är alltid svårt, eftersom det tekniska bevismaterialet kan ha brunnit upp.
– Visst finns det en risk att vi aldrig får veta vad som startade branden.

Sara Othman