DELA

Polisen knackar dörr i Kattby-alla tips från allmänheten välkomna

Inne i och runtom Hammarlands kyrka utförs den tekniska utredningen. Och i byn runt kyrkan knackar polisen dörr för att försöka få några ledtrådar till nattens brandattentat.
– Kontakta gärna oss på polisen om du reagerat över något i området, hälsar utredaren Christoffer Ahlfors till Nyans läsare.

Till och med kyrkmurarna är området kring Hammarlands kyrka avspärrat och förbjudet område. Polisens tekniker arbetar med att säkra eventuella spår inne i kyrkan, men även i snön utanför byggnaden.
Men polisen jobbar även med att samla in eventuella vittnesuppgifter. Nya Åland träffar utredarna Christoffer Ahlfors och Dan Sjövall när de knackar dörr bland husen i Kattby.
– Vi åkte ut hit direkt när vi kom på jobb i morse och jobbar nu med att samla in uppgifter. Vi pratar med folk för att få fram så mycket uppgifter som möjligt. Även sådant som upplevs som bagateller kan vara av betydelse, säger Christoffer Ahlfors.

Allt viktigt

Alla som sett, hört eller reagerat på något i området kring Hammarlands kyrka uppmanas att kontakta polisen.
– Det kan vara till exempel en människa, eller en bil eller vad som helst som man reagerat på, säger Christoffer Ahlfors.

Se mer om brandattentatet i Hammarlands kyrka på Åland24 ikväll. Första nyhetssändningen klockan 18.30. Inslagen finns efter det även på http://www.24.ax

ANNA BJÖRKROOS
anna.bjorkroos@nyan.ax