DELA

Planerar nybygge på 4.000 kvadrat i Sviby

En nytt affärs- och kontorskomplex på uppemot 4.000 kvadrat planeras på tomten mellan Sparhallen och Träningsverket i Jomala.
– Först bygger vi en ny försäljningshall på 1.200 kvadrat för ”Tillfället”, berättar Fredrik Karlström.
Bakom storprojektet finns ett bolag under bildande, som tillsvidare går under arbetsnamnet ”Universal Exports”.
– Så heter bolaget som James Bond har som täckmantel, man måste ha lite humor också, säger Fredrik Karlström som är ägare i bolaget tillsammans med sin bror Johan Karlström.

Flera byggnader
Tomten i Sviby är på totalt 8.000 kvadratmeter, med byggrätt på 4.000 kvadratmeter, och köptes av Max Sirén/Minimax för några veckor sedan.
– Målsättningen är att bygga flera byggnader att använda i kontors- och affärssyfte, men i första hand blir det nu en stor försäljningslokal som hyrs ut till Tillfället. Klintens plåt kommer sedan att flytta in i den lokal i Möckelö där Tillfället finns i dag, säger Fredrik Karlström.

Ändrade planer
Karlström berättar att Tillfällets nuvarande fastighet från början byggdes för Klintens plåt, ett företag som alltså ägs av Fredrik Karlström.
– Men sedan kändes det som om de lokalerna blev lite för fina och tiderna blev lite sämre, så jag hyrde ut det istället och Klintens plåt flyttade till Algots varv. Det är bra lokaler, men för kallt på vintern så det behövdes en annan lösning.
Först var tanken att bygga ut fastigheten i Möckelö med en våning, till totalt 1.200 kvadratmeter, och flytta Klintens plåt dit. Bygglov och ritningar fanns klara.
– Men sedan kom jag på andra tankar och tyckte att det här skulle vara ett bättre alternativ. Och jag har ju rätt kort mellan tanke och handling, säger Fredrik Karlström.

Klart till hösten
Något bygglov för projektet finns ännu inte, men Karlström är positiv och hoppas att projektet kan inledes rätt snart.
– Vi håller på och skissar som bäst, det finns olika ritningsförslag, och kommer att lämna in ansökan snart. Nu huggs träden ner och sedan ska vi börja skala av matjordslagret för att se vad som finns under. Jag har lovat att Tillfället ska få flytta in i höst, så det gäller att ha fart på, säger han.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax

tfn 528 463