DELA

Paf: Ingen luft alls i våra siffror

Större öppenhet, tätare ekonomisk redovisning och ännu mera fokus på ansvar och allmännytta.
Det ska Paf gå in för – och kan redan nu nästan lova att resultatet för 2011 och 2012 blir betydligt bättre än 2010.
I går höll Paf en smått historisk ”bolagsstämma” då massmedierna var inbjudna och alla direktörer var på plats.
Jarl Danielsson, Pafs styrelseordförande sedan tre år tillbaka, gjorde ingen hemlighet av att tidningen Ålands chefredaktör Niklas Lampi var den som orsakat informationsbehovet efter påståenden på ledarplats om att Pafs ledning mörkat siffrorna i redovisningen för det skrala fjolåret som dock vände uppåt innan året var slut.
– I dag finns det ingen luft alls i vår balansräkning. Och hur någon utomstående kan kalla vår vd för lögnare när resultatet har svängt är svårt att förstå. Vad är syftet med det, frågade sig styrelseordföranden.
Enligt honom går det inte an att jämföra samhällsägda Pafs resultat med resultaten för kommersiella spelbolag. Etik, moral och spelansvar är nödvändigt för att motivera samhällsägandet och -nyttan.

Pafs galna år
Han pekade också på de stora förändringar som skett i samhället, med utflaggade fartyg och därmed mindre spelarena för Paf, den hårda internationella konkurrensen inom internetspel och marknadsföringsförbudet för Pafs nätspel i Finland, för att nämna några.
– Under Pafs smått galna år när internetspelet gick bra tappade Paf kostnadsmedvetenheten. I dag är den mycket god.
Något som har hänt under de senaste åren är att det tidigare så lönsamma nätpokerspelet har tappat i popularitet. Omsättningen har minskat till cirka hälften av vad den var under pokertoppen.
– Pokerhajarna har flyttat till internationella spelsajter. Men trots det bidrar pokerspelet med mycket pengar till landskapskassan, konstaterade han.
Personligen vill Jarl Danielsson se att Paf-medlen i fortsättningen används mera för miljösatsningar, speciellt den marina miljön.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre