DELA

Onani på balkong fall för rätten

En man i 70-års åldern åtalas för försök till sexuellt utnyttjande av barn efter att han ska ha onanerat på en balkong i närheten av en park där barn lekte.
Föräldrar såg mannen och filmade honom.
Två föräldrapar fanns på plats i Ålands tingsrätt i går när rätttegången hölls. Den åtalade mannen, som är ålänning, åtalades för både försök till sexuellt utnyttjande av barn och offentlig kränkning av sedligheten efter de händelser som ska ha skett mellan oktober 2008 och augusti 2009.
Enligt åtalet ska mannen dels ha blottat sitt könsorgan utomhus på en balkong men även ha onanerat stående i ett fönster och på balkonger i trapphuset så personer utanför har sett honom.


Reagerade på rörelse
Föräldrarna på plats, som även är målsägande, berättar i tingsrätten hur händelserna påverkat deras liv och vardag. Det var i augusti 2009 som den ena familjen var och hälsade på hemma hos den andra familjen i Mariehamn.
Barnen gick ut och lekte tillsammans i den park som finns bredvid husen och när den ena mamman skulle titta till dem från balkongen reagerade hon på den man som stod på en balkong i huset mitt emot.
– Det var något i hans rörelser och hur han stod och tittade på flickorna som gjorde att jag reagerade, berättar hon.
Kvinnan ropade ut sin väninna, den andra flickans mamma, på balkongen.
– Han hade mörka byxor på sig så det var enkelt att se att han hade sin penis framme. Jag är helt säker på att jag såg honom onanera. Annars skulle jag aldrig sitta här i dag, säger mamman till tingsrätten.
Läs mer i papperstidningen.

ANNA BJÖRKROOS