DELA

Nyblivna yrkeslärare firades

22 yrkeslärare dimitterades i torsdags under högtidliga former på Högskolan Södra i Mariehamn.
Utexamineringen firades med tal, levande musik och betygsutdelning i högskolans auditorie på eftermiddagen. Efteråt bjöds det på snittar och alkoholfri champagne för att avslutas med en sen middag.
De 22 yrkeslärare som dimitterades har gått den treåriga behörighetsgivande yrkeslärarutbildningen genomförd som ett EU-projekt. Utbildningen har förverkligats i samarbete med Åbo Akademis pedagogiska fakultet.
– Det allra viktigaste är att Åland har fått 22 nya behöriga pedagogiska lärare. Det är en tillväxt i det här lilla samhället, säger Arvid Treekrem, docent i pedagogik.
En av de utexaminerade, Mari Stefansdotter från Sund, tycker att utbildningen varit mycket bra.
– Inom bildkonst som jag arbetar med har jag nu en möjlighet att söka andra lärartjänster också. Det breddar valen, säger hon.
Samtliga utdimitterade yrkeslärare är: Peter Bergström, Ingrid Carlstedt, Ann-Louise Eriksson, Tage Fyrqvist, Ella Grüssner Cromwell-Morgan, Johan Hansen, Christian Henriksson, Barbro Häger, Joakim Isaksson, Allan Johansson, Knut Kronström, Gun Lindman, Cecilia Lindström, Lennart Lundqvist, Bengt Malmberg, Freddie Olin, Ari Wolff, Mari Stefansdotter, Katarina Sundberg, Jonas Thörnroos, Ulla Vuolteenaho-Jansson och Björn-Erik Zetterman.
Projektet har finansierats av Europeiska socialfonden på Åland (ESF) och landskapsregeringen.

Cecilia Lindvall

cecilia.lindvall@nyan.ax