DELA

Nyan och Gamlan i tv-samarbete

Nya Åland och Tidningen Åland i samarbete med lokala tv-nyheter!
För bra för att vara sant eller en mardröm?
Signaturen ”The Last Gentleman”, presenterar i alla fall på Youtube en tänkt gemensam nyhetssändning, men av det mer skämtsamma och satiriska slaget.
– Skitkul! Det är precis det här anslaget som vi vill ha med i vår riktiga kanal. Det skall vara respektlöst och roligt, man skall kunna låna härifrån och därifrån, men göra det smart och bra. Jag rekommenderar att alla kollar in det här i väntan på ”the real thing”, säger Nya Ålands chefredaktör Nina Fellman.


Lånat material
Och tv-sändningen som roade Nyans redaktion på onsdagen hittar man på www.youtube.com, skriv in sökordet ”nygammalt”.
Där presenteras ”Nygammalt” som ”en kanal i samarbete mellan tidningarna Nya Åland (Nyan) och Tidningen Åland (Gamlan)”. Med hjälpt av lånade bilder från andra sändningar, inmixade fotografier, en nyhetsuppläsarröst och textning presenteras flera ”nyhets”-inslag.


Träder fram
Eckerölinjen, Rederi ab Eckerö, är ett kärt messar-ämne. Nygammalts utsände, Jyrgen Petersen, rapporterar direkt från Berghamn.
Maskerad framträder en av de politiker som lovade betala Åke Uppgårdhs böter som han fick för att han klottrat på en av stadens bumpers, och ber ödmjukast om ursäkt.


Fick huvudroll
Inspirerad av minister Britt Lundbergs utsago att ”sex säljer” har Renhållningen satsat på lättklädda flickor i reklamen under slogan: ”ADR – Vi suger och sväljer”.
Danne Sundman har fått huvudrollen i uppföljaren till 80-talsfilmen ”Willow”, avslöjar Nygammalt, som ser en viss likhet mellan honom och den förra huvudrollsinnehavaren.
Som sagt kolla in sändningen på Youtube.
– Signaturen ”The Last Gentleman” får gärna höra av sig till oss om ett samarbete när det gäller tv, säger Nina Fellman.
Så det kanske blir satirprogram också i Åland24, den nya lokaltv-kanalen.

ULF WEMAN

ulf.weman@nyan.ax