DELA

Ny hemsida för sjöräddningen

Hjälp i arbetet och utökad service för allmänheten är målet när Ålands sjöräddningssällskap lanserar sin nya hemsida.
Ålands sjöräddningssällskap släpper en ny hemsida. På sidan finns allmän säkerhetsinformation, information om sjöräddningssällskapet, över uppdrag och aktiviteter och om olika sätt att stöda föreningens verksamhet.
”Med hjälp av den senaste tekniken och kreativt tänkande har vi många nya tjänster som kommer att vara intressanta för allmänheten. Man kan till exempel på en karta se alla fartyg runt Åland som har en AIS transponder, den här kartan uppdateras varje minut, så den är nästan realtid” skriver Ålands sjöräddningssällskap i ett pressmeddelande.
Allmänheten kan följa med på hemsidan var de olika sjöräddningsenheterna befinner sig och till och med vilken rutt de kört. Uppdragen rapporteras på hemsidan och man kan också få information om aktuella vindförhållanden från fyra olika stationer i vattnet runt Åland.
”Detta tillsammans med detaljerad information om vad som är viktigt att tänka på i säkerhets- och utrustningsväg för båtförare, gör sidan till en viktigt stopp för båtförare, speciellt nya och orutinerade” skriver man också i pressmeddelandet.
Webbsidan är producerad av Strax Online i Mariehamn och finns på adressen www.sjoraddningen.ax (ns)