DELA

Ny advokat på Åland

Vicehäradshövding Johnny Bäck kan numera titulera sig advokat.
Johnny Bäck arbetar hos DKCO advokatbyrå i Mariehamn och kan numera, efter examen och avlagt kunskapsprov, även titulera sig som advokat.
– Det är självklart roligt att nu ha tagit det här steget i yrkeskarriären. Jag jobbar på en advokatbyrå och då är det naturligt att även jag skaffar mig erforderlig behörighet för medlemskap i advokatförbundet, säger Johnny Bäck, i ett pressmeddelande.
Bäck blir den femte av DKCO:s sex jurister blir medlem i Finlands Advokatförbund. För medlemskap krävs, förutom påvisad yrkeserfarenhet och grundläggande juristutbildning, även en tilläggsexamen för blivande advokater.
– Det finns betydande fördelar med att vara med i advokatförbundet. Det signalerar kvalitet och seriositet, vidare säkerställer advokatförbundet en kvalitetskontroll av det arbete vi utför som annars inte är möjlig. Dessutom får varje advokat fortlöpande information från förbundet om saker som påverkar det juridiska arbetet, skriver Dan Karlsson, grundare av DKCO advokatbyrå, i pressmeddelandet. (ab)