DELA

Nu är skördefesten i gång

Klockan 11 i dag slog de gårdar som deltar i årets skördefest upp portarna för allmänheten. Åland 24 gjorde ett nedslag på Östergårds i Hammarland Byttböle höll man på in i det sista med förberedelser.

Grönsaker, smide och hantverk dukas upp till försäljning. Hästarna som skjutsar besökarna på en tur runt gården selas och höskullen görs i ordning för hästhoppning.
– Vi var alla uppe och jobbade till sent i går kväll, men vi har varit med flera år tidigare så vi har lite rutin på det hela, säger Linda Henriksson.
Luffarschack med potatis och morötter som spelpjäser kan besökarna också hänge sig åt på Östergårds, liksom att gissa vilket djur bajset i några olika burkar kommer ifrån.
– Man kan vinna en jättefin äppelkorg, berättar Linda Henriksson.
Anna-Lisa Andersson i köket har också läget under kontroll när Nyan besökte gården vid halv elva-tiden.
– Nu ska jag bara ta av potatisen och värma på en del av maten och ställa fram allting, säger hon.
– Det är jättetrevligt med skördefesten. Man träffar så mycket folk. När man tidigare har hållit på mycket med kalas har man så mycket bekanta och de kommer hit nu.
Se inslaget från Östergårds i kväll på Åland24, även på hemsidan www.24.ax läggs programmet ut ikväll, eller läs mer om skördefesten i måndagens Nya Åland.(lb/ab)

redaktion@nyan.ax