DELA

Norrgrann blir digital försäljningschef på Nyan

Stefan Norrgrann byter från årsskiftet tjänst från att ha tv- och försäljningschef vid Nya Åland.
Nu blir Norrgrann i stället digital försäljningschef – en titel som är ny för mediehusets del, och ligger helt rätt i tiden.
– Det är otroligt stimulerande och spännande, säger han.
I ett medieklimat som ständigt förändras och utvecklas behövs någon som ser till att utnyttja de möjligheter som dyker upp i förändringarnas kölvatten.
Det blir Stefan Norrgranns nya uppgift då han från och med årsskiftet innehar den nya tjänsten som digital försäljningschef hos Nya Åland.
– Jag skall fokusera till 100 procent på det som redan är här och det som komma skall, säger han.
– Jag ser framemot att kunna leverera lösningar för åländska företag så att de kan få mer pengar och fler kunder.


Lyckad lösning
– Pappersupplagan och pappersintäkterna går ner. Det måste vi kompensera med fler och bättre affärer digitalt, förklarar chefredaktör Jonas Bladh, som liksom Norrgrann är mycket nöjd med situationen.
– Jag tycker att det här blev väldigt bra. Vi har gjort rockad med ledningen och när vi kom fram till den här lösningen tänkte vi ”varför tänkte vi inte på det förut?”
En digital försäljningschef behöver vara öppen för förändringar och tycka om utmaningar, och dessa egenskaper besitter Norrgrann, menar Bladh. Därtill har han ett gott kontaktnät.
Till de digitala satsningarna hör bland annat lansering av en ny hemsida innan månadens slut, samt fortsatt satsning på webb-tv och tv-kanalen Åland24. Att satsa på tv är att satsa på framtiden, anser Stefan Norrgrann.
– Varenda aktör vill bli bättre på det rörliga. Det är nyckeln till framgång i dagens värld.

Maria Snellman