DELA

Motorhaveri för M/S Ejdern

Det senaste budet från trafikavdelningen är att M/S Grisslan inte kommer att hinna bemannas förrän imorgon lördag för att ersätta Ejdern.

Mitt i midsommartrafiken fick tvärgående linjens M/S Ejdern motorproblem och är nu tagen ur trafik. Persontrafiken sköts för tillfället av privata entreprenörer. – Vi har klarat persontrafiken tack vare frivilliga som ryckt in från sin semester, och hjälpts åt med att ringa runt till alla som bokat eftermiddagsfärjan klockan 16.15. Vi fortsätter nu köra skytteltrafik med privatbåtar för att klara resten av kvällen och förhoppningvis är Grisslan klar senare ikväll eller imorgon som ersättning, berättar trafikminister Veronica Thörnroos (C).


”De flesta på plats”
Det var precis efter att M/S Ejdern körde ut från Snäckö som motorfelet upptäcktes. Färjan måste nu på service och är tagen ur trafik tills vidare.
– Det är verkligen ett worst case-scenario att detta händer mitt under midsommartrafiken. Tur i oturen är ändå att de flesta som ska fira midsommar i skärgården redan finns på plats där ute, säger Thörnroos.
För aktuell trafikinformation hänvisas resande till Ålandstrafikens hemsida på alandstrafiken.ax.

Sara Othman